Moda si Frumusete

Câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți combina machiajul pentru față

Combinația machiajului pentru față depinde de preferințele personale, de forma feței și de evenimentul sau contextul în care vrei să aplici machiajul. Iată câțiva pași generali pe care îi poți urma pentru a-ți combina machiajul pentru față:

 1. Curățare și hidratare: Începe prin a-ți curăța fața cu un demachiant sau cu un produs de curățare ușor. Apoi aplică o cremă hidratantă pentru a pregăti pielea pentru machiaj.
 2. Primer: Aplicarea unui primer pe întreaga față ajută la crearea unei baze netede pentru machiaj și prelungirea rezistenței acestuia.
 3. Fond de ten: Alege un fond de ten potrivit tenului tău. Poți opta pentru un fond de ten lichid, pudră sau cremos, în funcție de preferințe. Aplică-l uniform pe față pentru a acoperi imperfecțiunile și a uniformiza tonul pielii.
 4. Corector: Dacă ai cearcăne sau imperfecțiuni pe piele, aplică un corector pentru a le acoperi. Corectorul trebuie să fie mai deschis la culoare decât fondul de ten pentru a lumina zonele respective.
 5. Pudră: Aplică o pudră matifiantă pentru a fixa machiajul și pentru a reduce strălucirea pielii. Pudra poate fi transparentă sau cu nuanță, în funcție de preferințe.
 6. Blush: Adaugă un blush pe obraji pentru a oferi un aspect sănătos și prospețime feței. Alege o nuanță care se potrivește tenului tău.
 7. Conturare: Dacă dorești să conturezi feța, poți folosi un produs pentru conturare (contouring) sub pomeți, pe nas și pe maxilar pentru a crea umbre și a sublinia caracteristicile.
 8. Iluminator: Aplică iluminator pe zonele unde dorești să evidențiezi, cum ar fi pomeții, vârful nasului, arcul lui Cupidon și partea superioară a arcadei sprâncenelor.
 9. Machiajul ochilor: Combină machiajul ochilor cu machiajul feței pentru o armonie generală. Alege culorile și tehnicile care îți avantajează forma ochilor.
 10. Buzele: Încheie machiajul cu aplicarea rujului sau a gloss-ului pe buze. Alege o nuanță care se potrivește tonului pielii tale sau care se potrivește cu restul machiajului.
 11. Setare: Aplică un spray de fixare pentru a fixa machiajul și pentru a-l menține proaspăt pe tot parcursul zilei.

Amintește-ți că machiajul este o formă de expresie personală, așa că nu există reguli stricte. Încearcă diferite tehnici și produse pentru a vedea ce îți place și ce te avantajează cel mai bine.