Ce trebuie să faci neapărat înainte de dezinsecție ploșnițe?
Ploșnițele sunt insecte mici care parazitează oamenii și se hrănesc cu sângele lor. Pot fi considerate una dintre cele mai neplăcute creaturi care pot transmite diverse boli, viruși și bacterii. Pentru a avea șanse de succes, lupta împotriva ploșnițelor ar trebui să ia forma dezinfestării cu produse profesionale.
Cum să-ți pregătești apartamentul pentru dezinsecție ploșnițe?
Ce este important pentru ca tratamentul de dezinsectie plosnite să aibă șanse de succes și să elimine insectele adulte, precum și nimfele și ouăle? În primul rând, trebuie să îți pregătești apartamentul pentru această procedură cu mare atenție, urmând instrucțiunile de mai jos.
- Verifică încăperile unde pot fi prezente cele mai multe ploșnițe – în cele mai multe cazuri, acestea sunt dormitoarele și camerele de zi. Spațiile unde sunt mai multe paturi sau mobilier tapițat sunt locurile preferate ale insectelor, căci aici găsesc ușor ascunzători și au acces rapid la oameni.
- Obține acces în locurile greu accesibile – locurile unde este întuneric, precum spatele plintelor, pereții din spatele mobilierului, sertarele sau colțurile saltelelor și paturilor, sunt preferate de ploșnițe. Aspiră toate locurile expuse și încearcă să îndepărtezi insectele vii și moarte.
- Ai grijă la echipamentele electrice – dezinfecția are loc sub formă de pulverizare sau aburi, astfel că soluțiile sunt pulverizate în aer și cad pe toate obiectele, inclusiv sursele de alimentare.
- Protejează plantele și pune în siguranță alimentele – ar trebui acordată multă atenție plantelor în ghivece și alimentelor. Acestea nu pot intra în contact cu substanța folosită pentru dezinfestare. Cel mai sigur mod este să duci aceste lucruri într-o altă cameră, să pui mâncarea în recipiente bine închise, în dulapuri unde nu există ploșnițe.
- Închide ferestrele și etanșează ventilația – după dezinsecție, lasă încăperile închise pentru ca preparatul să își facă efectul. Nu permite accesul animalelor în interior și evită să intri acolo timp de 8-12 ore.
- Îmbrăcămintea și jucăriile de pluș care ar putea adăposti ploșnițe trebuie spălate la mașină la cel puțin 60 grade Celsius.
Cât timp trăiesc ploșnițele după dezinsecție?
Dezinsecția apartamentului este o metodă eficientă care dă rezultate aproape imediate. După procedură, insectele vor trăi până la aproximativ 2 ore. După acest timp, adulții vor fi morți și trebuie îndepărtați cu un aspirator. Se poate întâmpla ca ploșnițele care au reușit să găsească ascunzători mai bune și au evitat contactul cu preparatul să supraviețuiască .
Capcanele cu gel pot fi folosite pentru a prinde astfel de insecte, plasate în locuri potențiale în care acestea se pot ascunde. Pentru ca dezinsecția să fie eficientă, mai ales în cazul ouălor de ploșnițe, tratamentul trebuie repetat după aproximativ 2-3 săptămâni. După acest timp, larvele tinere pot ieși din ouă. Dacă sunt lăsate în viață, se vor transforma în ploșnițe adulte și vor începe să se reproducă din nou, infestând apartamentul încă o dată.