Dieta si Sanatate

La ce varsta apar „măselele de minte”

Maselele de minte, cunoscute și sub numele de „măselele de minte”, sunt ultimii molari din cavitatea orală și obișnuiesc să erupă în jurul vârstei de 17 până la 25 de ani.

Totuși, data exactă când aceste măsele încep să crească poate varia foarte mult de la o persoană la alta. Unii oameni le dezvoltă mai devreme, în timp ce alții mai târziu sau deloc.

Eruptia măselelor de minte poate fi însoțită de simptome precum durere, umflături sau disconfort, ceea ce poate duce la ceea ce este cunoscut sub numele de „probleme cu măselele de minte”.

Aceste simptome sunt adesea cauzate de lipsa spațiului în cavitatea orală pentru acomodarea acestor măsele, sau de poziții necorespunzătoare ale acestora.

Din acest motiv, este posibil ca unii oameni să necesite extracția (îndepărtarea) măselelor de minte dacă acestea cauzează probleme dentare sau disconfort persistent.

Este important să consultați un dentist sau un medic stomatolog dacă aveți probleme cu măselele de minte sau pentru a stabili când se așteaptă să erupă în cazul dvs.

Un profesionist medical vă poate oferi sfaturi și recomandări personalizate pentru îngrijirea și gestionarea măselelor de minte.