Dieta si Sanatate

Suplimentarea pentru inimă, ce merită să știți?

O dietă sănătoasă și o activitate fizică adecvată au un efect pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular din corpul uman. Acest lucru este cunoscut de mult timp și din ce în ce mai mulți oameni aleg să facă o anumită formă de antrenament tocmai din acest motiv. Cu toate acestea, când vine vorba de un organ atât de important precum inima, nu este neobișnuit ca până și cea mai bună dietă și un antrenament sârguincios să fie insuficiente. Din fericire, în zilele noastre, întărirea sistemului cardiovascular poate fi realizată și cu ajutorul unor suplimente adecvate, care pot viza direct inima, dar aceasta nu este singura opțiune.

Dietă, antrenament și o inimă puternică

Pentru a îmbunătăți sănătatea mușchiului cardiac, se recomandă în primul rând exercițiile fizice. Lipsa îndelungată a oricărei activități fizice poate fi dăunătoare și poate duce la numeroase probleme cardiovasculare. Chiar și cea mai simplă formă de activitate, sub forma mersului pe jos sau a mersului pe bicicletă, poate avea un impact pozitiv asupra stării generale de bine și a sănătății.

Cu toate acestea, o dietă adecvată nu este mai puțin importantă. Aceasta ar trebui să evite grăsimile saturate, cum ar fi cele care se găsesc în unt, ulei de palmier, carne grasă etc., care pot fi înlocuite eficient cu grăsimi sănătoase. Acestea pot fi găsite, de exemplu, în peștii marini grași, cum ar fi heringul, tonul și somonul, în uleiul de rapiță, precum și în uleiul de soia, uleiul de in și uleiul de măsline.

Ce alte suplimente alimentare și suplimente nutritive susțin sistemul cardiovascular?

În plus față de aceste suplimente alimentare cele mai cunoscute, merită amintite și alte produse care au un efect pozitiv asupra stării generale a inimii, etc. Printre acestea, cele mai des menționate se numără:

Vitamina D – suplimentarea acesteia este recomandată chiar și pentru persoanele care nu sunt active din punct de vedere fizic, datorită faptului că are funcții foarte importante în organismul uman și marea majoritate a populației este deficitară în acest sens. În plus, s-a demonstrat că utilizarea sa poate reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Potasiu – totuși, în cazul acestui mineral, este important să se verifice mai întâi nivelurile sale în organism. Acest lucru se datorează faptului că este disponibil într-un număr din ce în ce mai mare de medicamente cardiovasculare și tot mai puțini pacienți cardiaci suferă de deficiențe. Cu toate acestea, această tendință nu face decât să arate cât de important este în acest aspect.

Omega 3 – Cercetările sugerează că consumul de omega 3 poate contribui la reducerea riscului de boli de inimă. Acizii grași omega 3 pot contribui la scăderea nivelului de trigliceride din sânge, la reducerea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și la reducerea riscului de formare de cheaguri de sânge.

O suplimentare adecvată poate îmbunătăți semnificativ sănătatea întregului sistem cardiovascular. Toate tipurile de suplimente alimentare și suplimente nutritive care vor contribui la atingerea acestui obiectiv și la întărirea rezistenței organismului în acest sens, printre altele, se găsesc în oferta largă a magazinului ALLNUTRITION (https://allnutrition.ro), unde fiecare persoană poate găsi suplimente alimentare importante pentru sănătatea sa.

sursa antena24.ro